Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преминаването ми от KTM LC4 620 SC SM 01` към KTM 660 SMC 03`

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Преминаването ми от KTM LC4 620 SC SM 01` към KTM 660 SMC 03`

Първоначално публикуван от Тиhомир Преглед на мнение
    Честито и само хубави моменти.
    Ти хубаво се похвали ама не виждаме снимки
    Мисля да пусна тема, но ще стане като застудее времето. Сега трупам опит. И само след 5-10 мин и ще съм на мотоциклета.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Честито и от мен.Много безаварийни км.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
        Мисля да пусна тема, но ще стане като застудее времето...
        Ето я и темата за KTM SM 990
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Да съживя темата.....имам един приятел с 300 ЕХЦ 2Т 2007 модел,с който от бая време си имаме закачка на кой мотора върви повече.....Май месец му го покарах и още като слязох му казах-мотора ти върви много,много е хубав,НО НЕ ВЪРВИ КАТО 660-ката и естествено отново се почна "Ти луд ли си,ще те накажа,300-то къса ръце и т.н. " абе моторджийски закачки.Тъй като по-миналото лято бях в ремонт,а после мотора беше във Варна,а това цялото лято така и не се засякохме с моторите тази закачка продължи близо 2 години.....и така чак тази седмица най-накрая се уговорихме преди неделното им каране в гората аз да отида го мястото където се събират и да направим няколко старта....

Накратко резултата на 400 метра (нямаше на 1км,защото момчето с 300 ЕХЦ е с 52/13 и каза,че мотора вдига 140)
          От 3 старта (без да искам да преувеличавам нещата) 3 убедителни победи за "туристическия" "муден" "спокоен" ЛЦ4 660.
          Първия старт завършихме с разлика 70-80 метра,но не се считаше,защото съм бил тръгнал преди старта.
          Втория старт не тръгнах добре и на полусъединител ми взе половин мотор преднина,но на няма и 50-60метра вече бяхме рамо до рамо към 150-тия метър го минах и накрая направих една хубава разлика от 40-тина метра
          3-тия старт тръгнах идеално и му показах просто,че не трябва повече да не се закача с 660 СМЦ.

Като кача клиповете в Ю-туб веднага ги пускам и тук.Цялата им група не вярваше,че 300-то ще падне на 400метра,даже ми казваха първо да карам с едното момче с 250-ката.Преди старта се говореше абе тази баба Яга къде я сравняваш с тези леки бегачки и т.н......аз не говорех много,знаех си,че мотора ми има повече сила и от мен се иска един хубав старт и нещата за цвайката свършват-еми сега даже показах,че на 400 метра мога да изостана в началото,да настигна и до финала да мина ехц 300 2007-ма.

Спирам с приказките,после ще оставя фактите да говорят

Коментар

ххах как така 300-2т върви повече, какви са тия мотористи.
            От опит ще ти кажа, че спокойно може да се пускаш с кола 1100-1300кг и 400кс.
            Пък тоя дето е казал за 250-ка що не го изплЮщя.
            Браво, че си ги наказал и чакам клипа!
            KTM 640 LC4 Prestige Supermoto;YAMAHA WR450F/08

Коментар

Принципно много ендуристи си мислят,че когато мотора е подходящ за гората и за асвалта е така,което не е така....пък камо ли за ДРАГ.Аз не казвам,че мотора ми е по-хубав от 300-то....закачката беше КОЕ ВЪРВИ ПОВЕЧЕ и затова говорехме за драг 400 метра ( аз исках и 1км,но казах защо нямаше 1 км гонка).Резултата ще се види на клипа.

После ги побъзиках,че ако искат да сънуват 4-тактови кошмари да се върнат до моето село по завоите....но преди това да си вземат бинокли да гледат къде съм
              На улични гонки досега спомените са ми такива:
              Във Варна една 7-ца БМВ V12 6-литрова ме наказа много жестоко на околовръсното не знам на колко метра може би 500-550м от летяш старт с 20км/ч.
              Ауди А3 доста барано (по мнение на собственика 180коня дизел) на 400 метра даже не ми се опря.
              Няколко дизела 3.0литра (от типа на а6,а8,с-класа,мл,х5,) до към 120-130 водя но на километър мисля,че ще ме бият.
              Разплака ме сериозно и едно Ауди ТТ -отзад пишеше TFSI не знам това кви коне е ,но пича като видя,че му се надъхвам за гонене признавам,че не ми остави шансове....даже бяхме на последните завой преди Приселци (Варненско) и въпреки това нямах шанс,пък на правата направо се изпари.

Tihomire мисля,че 400коня кола само от място и само на 400 метра имам някакъв шанс и то при идеален старт от моя страна....и пак не знам дали ще бие ЛЦ4-ката.БМВ М3 2010 е 414коня,а си мисля,че ще ме направи смешно където ме хване.

Коментар

Тъй като съм скаран с техниката не знам как да си сваля клипа от фейса на компа за да го кача в туната.Иначе ето линк: https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater

Това са 3-те старта от гледаната точка на стартовата линия.
                От гледна точка на филналната линия клиповете по-късно

Коментар

При старта и ускорението , конските сили и кубатурата не решават всичко , много мотори с по-малко конски сили и кубици са по-бързи на 400м. Тоя с КТМ 300 , като гледам с каква каска е , ми е ясен колко знае как да тръгне , на коя скорост и на какви обороти. Няма да споря , но един 250 чист крос , с подходяща гума , и някой върху него който знае какво да прави със съединителя , скоростите и газта , ще те забрави на старта.
                  В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Възможно е....принципно се кефя на стартовете и обичам да се пускам с различни мотори/кубици.Ще е интересно с 250-ка чист крос,но шофьорите да са с еднакъв опит.Аз съм си аматьор и сам виждам от клипа,че има още какво да се желае като старт....по ме притесняват 4т мотори от типа 530/500 отколкото 2т,но може и да се лъжа....

П.С.Момчето,което е с 300 си кара ДОСТА,добър карач е ! ! ! Не съдете,че на старта се пусна без каска и екип.Просто преди 10 мин беше свалил мотора от ремаркето и не се беше облякъл още.

Коментар

Един карач никога няма да се пусне без каска и по маратонки
                      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

ХМмм това ЕХЦ-нещо....? Сигурен съм, че и да е перфектно(ехц-то) пак ще го биеш.
                        Относно колите който изброи никакъв шанс на 1км ти сле 140-150 умираш.Само на 400м имам предвид.
                        Клипа който е колата е Шкода Октавия 350-370кс от двигател 1.8т. Освободена генерация и върви отлично.От 4 старта все имаше грешки ту от мен ту от него.И не съм сигурен при равен старт мисля, че ще ме бие не повече от с 10м.Другите кола от клипа е пак шкоди:едната РС-230 ; Хондата е НЦ700-2014 55КС.
                        Старта е калпав и поне 15м преди финала бия спирачка.
                        От летящ старт ме спука

ИИИИИИ Ако не продам Ямахата слагам супер-мото капли.Баси как се заребих пак
                        KTM 640 LC4 Prestige Supermoto;YAMAHA WR450F/08

Коментар

ЕХЦ-то/СХ-Ф нали са по-форсирани,по-леки,по-съзтезателни затова си мисля,че може и да ме бият на драг...не съм карал никакво леко 4т ендуро и не мога да си направя преценка.Иначе от друга страна на доста клипове 300 2т бие 450-ки а аз меко казано се подиграх с цвайката.Докато не се пусна не се знае нищо.

Живи и здрави на пролет ми се въртят едни идеи да махна фара и от 16 отпред да мина на 13 и да ходя на картинг пистата в Хасково ( тя ми е на 50км от двора)....да видя там как ще се представи мотора.

Ами Тихомире какво чакаш-слагай каплите и газ,хем сега по-лесно се пързаля супермотото заради хлъзгавите пътища :Д

Коментар

Re: Преминаването ми от KTM LC4 620 SC SM 01` към KTM 660 SMC 03`

Ъъ, а защо по дяволите трябва да се състезаваш на драг с крос/ендуро с таралежки????
                            А сложи таралежките на твоя и да видим как ще върви на асвалта с тях....

Коментар

Аз не съм се натискал с никой-просто някои хора си бяха набили филма,че 300-то е извънземен мотор и няма какво да му вземе старта.....еми вече видя,че даже 30кг по тежък мотор,4 години по стар и то със пиньони за "дълго" го СЦЕПВА,ама сцепва в буквалния смисъл,защото за мен разликата от 40-50 метра на финала при всеки старт е огромна.Клипа от финала момчето ще ми го прати събота/неделя,че от телефона няма хубав нет и не се пращат клиповете...........

Състезаваме се в 10 сутринта в още мокър от мъглата път-и той и аз не можем да тръгнем идеално (защото върти),и двата мотора вървят гъза на 1,2,3-та скорост.Вярно е,че със шосейната гума (макар и поизносена) имам предимство обаче на 2-рия старт той ми взима 1-2 метра преднина-как става после аз да го настигна и до финала пак му правя стабилна разлика ???

С таралежки по асвалта мотора съм го карал преди 2 години за около 300-400км.Тогава беше и с ендуро пиньони ( 15-49) .Топ спийда беше около 150-155,не спираше добре,много занасяше на завоите,скоростите бяха доста къси и на 1,2,3 се мъчиш да караш на 2 гуми.

Аз като казвам,че искам да правя стартове и да карам с крос/ендуро имам в предвид тези мотори преправени на супермото....просто в случая нямаше как да стаен това.

Коментар

Re: Преминаването ми от KTM LC4 620 SC SM 01` към KTM 660 SMC 03`

Тия "състезания" и изводи кое върви повече нищо не показват и още по-мялко имат смисъл, поне според мен.

Те ти пример - ЛЦ4 620 95-та и ЕХС520 2001-ва на правата където даже не говорим за старт и уменията не са от толкова голямо значение.

Дали тук го затварям с дна обиколка - да, дали ЛЦ4-ката е 20кг по-тежка и 6г по-стара- да,
                                Дали бих препочел лц4-ката пред ЕХЦ - не!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на Вчера.

Зареждам...
                                X